Hotel Hesselet i Nyborg tager nu næste skridt i en større fornyelse og udvikling. Midt i hotellets naturskønne rammer opføres en ny pavillonrestaurant med tårnhøje ambitioner. Samtidig får hotellets indgangsparti en ny japansk have, og interiøret på hotellet gennemgår en nænsom modernisering. Renoveringen bliver med nordisk og japansk afsæt.
Den nye restaurant får navnet Restaurant Hi – et navn med dobbelt betydning: På japansk betyder “hi” ild, mens det på dansk betyder ly. Med ildsted og åbent køkken som omdrejningspunkt bliver restauranten et intimt samlingspunkt, hvor gæster oplever mad og værtskab helt tæt på.
”Restaurant Hi bliver et sted, hvor oplevelser, perfektion og hygge smelter sammen. For mig er atmosfæren lige så vigtig som gastronomien – vi skaber en personlig restaurant med tårnhøje ambitioner, båret af både kokke og tjenere, der arbejder tæt sammen som ét hold. Med få åbningsdage kan vi sikre, at det altid er det samme dedikerede team, der leverer oplevelsen. Når hjertet, historien og produktet er på plads, så kommer anerkendelsen af sig selv, ” siger Jeppe Foldager, gastronomisk chef på Hotel Hesselet.
Restaurant Hi bliver et eksklusivt spisested med blot 20 pladser. Her serveres en sæsonbaseret menu, hvor nordiske råvarer møder japansk æstetik og teknikker. Ild, røg og grill bliver bærende elementer i køkkenet, mens haven omkring pavillonen udvides med et rislende vandløb, der skaber balance mellem ild og vand.
”Hotel Hesselet har siden sin etablering i 1967 været et arkitektonisk ikon. Grundtanken var at forene dansk og japansk æstetik, og med Restaurant Hi og den nye japanske have bygger vi videre på den arv. Det er både et nik til fortiden og et klart blik mod fremtiden, ” siger Kenneth Ramstrup, hovedaktionær og bestyrelsesmedlem på Hotel Hesselet.
Projektet er en del af en større investering i Hotel Hesselet, som i 2024 blev købt af Carama Family Office. Planen omfatter både den nye restaurant,
etablering af en japansk have ved indgangen og en modernisering af hotellets indre.
”Med renoveringen ønsker vi at bringe Hesselet ind i en ny tid – uden at miste forbindelsen til fortiden. Den nye restaurant, den japanske have og det fornyede interiør knytter sig tæt til Hesselets DNA som en fusion mellem nordisk og japansk. Vi løfter hotellet til et nyt niveau med fokus på kvalitet, nærvær og stedets unikke ånd, ” siger Christina Hermeling, hoteldirektør, Hotel Hesselet.
FAKTA OM RESTAURANT HI
- Åbner i marts 2027 i nyopført pavillon ved Hotel Hesselet
- Gastronomisk chef: Jeppe Foldager (f. 1986), en af Danmarks mest anerkendte kokke, uddannet på Rosdahls i Aalborg og senere hofkok på Kongeskibet Dannebrog, souschef på Søllerød Kro og køkkenchef på Alberto K. I 2013 vandt han sølv ved Bocuse d’Or og blev dermed kåret til verdens næstbedste kok. Siden har han stået i spidsen for både Restaurant Kanalen og Michelin-restauranten Dragsholm Slot, inden han i 2025 tiltrådte som gastronomisk chef på Hotel Hesselet.
- 20 pladser / ca. 60 gæster om ugen
- Køkkenprofil: Nordisk gastronomi med japanske undertoner, fokus på ild og lokale råvarer
- Indrettet med naturmaterialer, håndlavede detaljer og åben forbindelse til haven
OM HOTEL HESSELET
Hotel Hesselet ligger i Nyborg, mellem skoven og Storebælt. Hotellet er kendt som et af Danmarks mest elskede naturhoteller, med rødder i både dansk og japansk æstetik. Hesselet drives med fokus på kvalitetssans, stedsans og historisk sans – og har i generationer dannet ramme om alt fra konferencer til livets store fester.
