Unge talenter får frie hænder på Severin

Elevrestauranten på Severin i Middelfart har denne sommer skabt begejstring blandt både gæster og de unge kokkeelever. Her er det nemlig eleverne, der styrer køkkenet og serveringen – og de imponerer med deres kreative menukort og retter af høj kvalitet. 

Middelfart er en by, der denne sommer har fået endnu en attraktion på sit gastronomiske landkort. Severins nye elevrestaurant giver kokke- og tjenerelever frie tøjler til at forkæle hotellets sommergæster med et kreativt menukort og retter af høj kvalitet. Ifølge Camilla Damgaard Christensen, der er Salg- og marketingkoordinator på Severin, adskiller elevrestauranten sig fra de mange andre spisesteder i området netop ved elevernes ildhu og engagement, som gæsterne hurtigt lægger mærke til:

“Man kan tydeligt mærke passionen. Vi havde en testmiddag, inden vi åbnede officielt, og vi kunne straks se, hvordan eleverne brændte for opgaven. De går op i, at oplevelsen er totalt gennemført og med høj service,« siger hun og understreger, at konceptet handler lige så meget om at give eleverne en vigtig faglig ballast som at give gæsterne en unik madoplevelse…Vi ville give dem de bedste betingelser, og i stedet for at lade de fastansatte kokke og tjenere stå for restauranten, så vi en oplagt mulighed for at lade eleverne vokse med opgaven.«

Og vokset med opgaven, det har eleverne i den grad. En af dem er 19-årige Terkel, der er to år inde i sin kokkeuddannelse. Med en afslappet og samtidig selvsikker tone fortæller han om, hvordan eleverne har fået frie hænder til at udforme menuen, og hvordan de har kastet sig ud i opgaven med stor begejstring.

»Vi har haft utrolig stor frihed til at sætte vores præg på menukortet. Selvfølgelig er køkkenchefen kommet med nogle idéer, men vi elever har bestemt, hvad vi gerne ville servere. Vi har kunnet vælge lidt finere råvarer, og det har været virkelig fedt at få lov til at arbejde med eksempelvis kaviar og sommertrøffel. Der er ikke sparet på noget,« siger Terkel.

Blandt restaurantens populære retter fremhæver han med særlig stolthed én ret, der både visuelt og smagsmæssigt imponerer gæsterne.

»Vores ceviche med kammusling, anrettet i selve kammuslingeskallen, er virkelig blevet et hit. Det er lækkert, og det er bare noget særligt at kunne præsentere sådan en ret for gæsterne.«

Og gæsternes reaktioner har bestemt heller ikke ladet vente på sig. Ros og anerkendelse har præget elevrestaurantens første uger, og eleverne mærker tydeligt, at deres hårde arbejde bliver værdsat. Allerede nu har flere besøgende været forbi restauranten mere end én gang. Den positive modtagelse betyder også, at elevrestauranten måske ikke kun bliver en engangsoplevelse. Hos Severin er de allerede begyndt at overveje, om konceptet skal gøres til en fast, tilbagevendende del af sommeren.

Elevrestauranten på Severin har åbent fra tirsdag til lørdag fra klokken seks til ni, og allerede nu fyldes bordene hurtigt op. Konferencegæster på Severin i denne uge kan også opleve de samme lækre retter fra menukortet, som serveres i elevrestauranten.

Læs mere om Severin og deres mødefaciliteter her.

Picture of Ditte Rønne Veggerby

Ditte Rønne Veggerby

Marketingansvarlig

Flere nyheder

Loading...