Ville du sætte tænderne i bønnemos, rodfrugtcreme og rugbrødssnacks – bare fordi du er nysgerrig? Det gjorde en flok skolebørn for nylig på Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference, hvor mod, smag og læring går hånd i hånd. Her handler mad nemlig ikke kun om at blive mæt, men om at udforske, smage og tænke lidt grønnere.
Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference har et tæt samarbejde med byens lokale skole. Samarbejdet betyder at hotellet følger en klasse gennem hele deres skoleforløb på Ebberup Skole. Klassen går nu i 2. klasse. Og 3 gange om året fylder de huset med løb på gangene og smittende grin.
Som optakt til efterårsferien arbejdede eleverne med temaet mad – og især hvad der er sundt, og hvad der måske ikke er. De lavede små undersøgelser af, hvilke dage i ugen der blev spist flest søde sager, og smurte madpakker med hjemmebagte rugboller, bønnemos og rodfrugtcreme.
Og nej, – det var ikke bønnemos og rodfrugtcreme der røg meget af!
Det gjorde der til gengæld af hjemmebagte rugsnacks, bagt på daggammelt rugbrød.
Det er lykkedes os at lokke opskriften ud af vores konditor, så du også kan prøve at bage dem hjemme i dit eget køkken.
Rigtig god fornøjelse!
Rugsnacks
- 20 stk.
- 2 æg
- 300 g. revet rugbrød
- 50 g sirup
- 60 g chokolade dråber/tern
- 60 g tørret tranebær
- 15 g bagepulver
- En smule salt
Pisk æg og bland resten af ingredienser i blandingen.
Hældes i bageform (ca. 20 x 30 cm)
Bages v. 170 grader i ca. 12. min
Køles af og skæres ud i passende haps’ere.
Tip Du kan sagtens bage dine rugsnacks med andre ingredienser end chokolade og tranebær.



